Restauracja Malinka
Restauracja Malinka to główna restauracja hotelu oferująca dania serwowane nad brzegiem jeziora, którego uroki można podziwiać z tarasu.
Malinka to idealne miejsce na romantyczną kolację i wspólnie imprezy. Szef kuchni serwuje przepyszne śniadania w formie bufetu, do tego obiady i kolacje, a także autorskie dania a’la carte. Wszystkie przygotowane dania powstają z regionalnych i tradycyjnych produktów Mazur.
Restauracja nad jeziorem to idealne miejsce dla 250 osób. Degustacja potraw z menu odkryje różnorodność smaków Mazur i zachwyci świeżością, spełniając oczekiwania najbardziej wyrafinowanych smakoszy. W Mazurskim Raju Szef Kuchni nie tylko popisuje się kulinarnymi umiejętnościami przygotowując każde danie. Chętnie dzieli się wiedzą i doświadczeniem podczas gotowania na żywo.
Prowadzimy również warsztaty kulinarne, gdzie wspólne gotowanie to niezapomniane, kulinarne podróże przez najciekawsze smaki potraw z różnych stron świata. Popularnością cieszą się miedzy innymi amerykańskie steki, włoskie makarony, owoce morza, meksykańskie tortille, faszerowane papryki, greckie sery, bakłażany, cukinie, musaki i francuskie serowe dodatki. Na mazurskich stołach nie brakuje także regionalnych potraw w sezonowymi dodatkami.